int(33) Parkettamester - Padlószőnyeg
Főoldal
vargaarpi1
Parketta csiszolás, lakkozás 1890,- Ft

Padlószőnyeg

PadlószőnyegValamennyi padlószőnyeg céljából gyártott termék leragasztható. 

Ragasztásra különösen alkalmasak a textilhátoldalú tűzött és tűnemezelt szőnyegek. Nehezebben ragaszthatók az egyes szőtt szőnyegtípusok, amelyek hátoldala erősen bordázott.

Lakószobákban, szállodákban, nagyobb forgalmú előadótermekben, irodákban, üzletekben, áruházakban alkalmazzák.

Különösen nagy igénybevételt jelent a szőnyegrögzítés szempontjából a gördülő igénybevétel, amelyet például a görgős irodabútorok, szervízkocsik jelentenek.

A ragasztott padlószőnyegnél a szőnyeg teljes felületén le van ragasztva a padlóhoz. Tehát lényegében ugyanolyan, mint a többi tekercsben szállított padlóburkolóanyag: linóleum, gumi, PVC rögzítése. 

A munkát szabásterv alapján végezzük. A helyiséget a helyszínen mérjük fel. Külön ellenőrizni kell a derékszöget. Szemmel egészen kis eltérések nem vehetők észre, de néhány cm-es elszabás, ami ebből adódhat, csúnya hibát okoz.

A különböző hátoldalú szőnyegekhez más-más típusú ragasztók szükségesek:
Textil hátoldalú szőnyegek leragasztásához spirituszban oldott világos műgyantaragasztókat használnak. Ugyanilyen ragasztó használható a vékony hátbevonatú szőnyegeknél is, kivéve, ha a hátoldal bevonata PVC.
PVC hátbevonatú szőnyegekhez egyoldalas poliakril bázisú ragasztó alkalmas.

Sima gumi vagy PVC hátbevonatú anyagok kétoldalas neoprénes ragasztóval is ragaszthatók. Többletmunkát igényel azonban a szőnyeg hátoldalának a lekenése.

A szőnyegek egyre inkább terjedő alkalmazása szükségessé tette időjárásálló ragasztók gyártását. Alapanyaguk poliuretán vagy epoxigyanta.

parkettamester.comparkettamester.comparkettamester.comparkettamester.com
parkettamester.comparkettamester.comparkettamester.comparkettamester.com
parkettamester.comparkettamester.comparkettamester.comparkettamester.com